< BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILARINA EĞİTİM SEMİNERİ KONYADA YAPILDI | ziraat fakültesi | Tarım haberleri Son dakika tarım haberleri
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILARINA EĞİTİM SEMİNERİ KONYADA YAPILDI
07 Şubat 2014 Cuma Saat 08:48
BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILARINA EĞİTİM SEMİNERİ BİOTEKNİK MÜCADELE YÖNTEMİ KATILIMCILARA ANLATILDI.

Konya İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, il ve ilçelerde bulunan 277 Bitki Koruma Ürünü bayi ve toptancısına yönelik “Bitki Koruma Ürünleri Bayi Eğitimi ve Mücadelede Biyoteknik Yöntemler” konulu eğitim toplantısı düzenledi.
Bir otelde gerçekleşen toplantıya, Konya Valisi Muammer Erol, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil Çalış, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Dr. Celal Yıldız, ziraat mühendisleri ve bitki koruma ürünü bayi temsilcileri katıldı.
Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil Çalış yaptığı konuşmada, “Zirai mücadele sahada, bayide ve her ortamda ziraat mühendisleri tarafından yapılması gerekmektedir. Kamuda çalışan, özel sektörde çalışan veya sivil toplum kuruluşlarında bulunan tüm meslektaşlarımızın mesleğine daha fazla sahip çıkması gerekmektedir. Bu konuda hep birlikte beraber yapabileceklerimizi tartışarak mesleğimizi daha ileriye taşımamız gerekmektedir” dedi.
Zirai mücadelenin önemine dikkat çeken İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, “Yapmadığımız zamanlarda bizi bekleyen, ürünlerde bazen yüzde 60 bazen yüzde yüz verim kaybı yaşanmakta. Dolayısıyla bir taraftan beslenmeyi garanti altına almak ve üretmek zaruriyetimiz varsa en önemli unsurlardan, kontrolü yapıldığında kolay bir yöntem olan zirai mücadele metodu uygulamak zorundayız” diye konuştu. Zirai ilaçların bilinçli kullanılması gerektiğini vurgulayan Baydar, “Zirai mücadelenin basit olması, etkin olması ve hızlı sonuç vermesi gibi avantajlarının yanında dezavantajları da muhakkak ki var. Bunlar ise yanlış kullanıldığında gıdada kalıntı yapmakta ve çok fazla kullanılması durumunda da etki ve tesiri azalmakta. Bunun için zirai mücadele ilaçlarının muhakkak ki uygun dozda ve bilinçli bir şekilde kullanılmasının mecburiyeti vardır” şeklinde konuştu.
Halk sağlığı ve gıda güvenilir gıda konularında duyarlı olduklarını belirten Baydar, “Bakanlık ve sektör olarak entegre mücadele, entegre kontrollü ürün yönetimimiz var kiraz ve buğdayda. Daha az ilaç kullanan, biyolojik mücadele yapılabilen veya il tarım uygulamalarıyla kontrollü ilaç kullanılan yöntemleri teşvik ediyoruz, destekliyoruz. Buna göre bayiliklerimizden, ilaç satanlarımızdan ve reçete yazan arkadaşlarımızdan çevre kirliliği, halk sağlığı ve güvenilir gıda açısından hassasiyetin daha fazla artarak devam etmesini istiyoruz” dedi.

Bu yazı toplamda 3667 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.